Egyedül, ismeretlenül, vágyakozással vettem részt a garabonci táborban. Korábban jógáztam, de nem Etka anyó módszere szerint és két év kihagyás után nagyon vágytam, hogy újra elkezdjem, folytassam a jógázást. Korábbi oktatóm vidékre költözött és oktató DVD után kutatva ráakadtam Etka anyó DVD-jére és a vásárlási lehetőség összehozott  Annával. A személyes találkozás után úgy éreztem megtaláltam azt az utat, amin folytathatom a koromhoz illő testmozgást és Anna hatására elhatároztam, hogy vállalom a garabonci tábort. Jól döntöttem, mert nagyon jól éreztem magam és sokat tanultam ebben az egy hétben. Amelyek maradandó tanulságok voltak:

  • felelős vagy – még ha felnőttekről is van szó – a csoportodért (nagyon jó helyen volt a tábor, a vállalt programok biztosítva voltak, a napi kétszer megtartott jógaórák tartalma és hangulata mindenkinek segített),
  • együtt egymásért tenni jó dolog (nagyon jó volt, hogy együtt főztünk, egymást segítettük ötletekkel a helyes táplálkozás elsajátításában, a csoportban mindig volt valaki, aki tudta, hogy mikor van szükség a segítségére, helytállására),
  • tiszteljük és szeressük testünk milliónyi kis apró építőkövét és a bennünk lévő végtelen univerzum lüktetését.

Anna megkért, hogy hozzam el a táborba a hangtálaimat. Péter Hess módszere alapján tanulom a hangmasszázst és nagyon megszerettem. A hinduizmusban azt mondják:  “a világ hang, a világ rezgés”. Meglepetésként egy esti közös relaxációban szólaltattam meg a tálakat, majd mindenkinek külön, külön is. Nagy élmény volt mindannyinknak a hangtálak használata és a hangtálak hatása. Néhány napban a jógagyakorlatok kiegészítője lett a hangtál, segítve az ellazulást, regenerálódást.

Sokat gondolok vissza a garabonci táborra és köszönöm a kapott szeretetteljes élményeket mindenkinek, aki velem együtt volt.

Kelt: Budapest, 2012. szeptember 25.

Lejegyezte: Futó Enikő

error: Content is protected !!